Papirhåndklæder er fortid på Jørgensens Hotel, der som den første aktør i branchen er overgået til det upcyclede og genanvendelige produkt Håndfrotté udviklet af DFD. En løsning, der kommer både gæster og miljø til gode, lyder det fra hoteldirektør Kari Brandsgård.
Papirhåndklæder benyttes en enkelt gang og ryger derefter i skraldespanden. Denne brug-ogsmid-væk løsning afføder store mængder affald og efterlader samtidig et negativt klimaaftryk i form af øget CO2-udledning.
For at reducere deres CO2-forbrug og ultimativt minimere deres klimaaftryk har Jørgensens Hotel – som det første hotel i landet – valgt at erstatte papirhåndklæder med en særlig form for frottéklude, der minimerer behovet for produktion af nye produkter samt forlænger levetiden på allerede eksisterende. Der er dermed både tale om et grønt initiativ og et skridt i retningen af en mere cirkulær økonomi.
”Vi arbejder dagligt ud fra en tanke om bæredygtighed – hvilket for eksempel kommer til udtryk i vores Økologiske Spisemærke – og overgangen til håndfrottéklude er bare endnu et eksempel på, hvordan vi ønsker at drive vores hotel til gavn for naturen og for vores gæsters sundhed og velvære,” lyder det fra Kari Brandsgård, hoteldirektør på Jørgensens hotel.
Håndfrotté er genanvendelige klude udviklet af virksomheden DFD og fremstillet af kasserede frottéhåndklæder, blandt andet fra Jørgensens Hotel. Hvor papirhåndklæder er tiltænkt engangsbrug kan håndfrottéklude vaskes op til 300 gange. 100 håndfrottéklude kan derfor reducere produktionen af papir med op til 90.000 stykker, da der i gennemsnit trækkes tre stykker papir pr. gang.
Ifølge Kari Brandsgård er den nye løsning dog ikke kun truffet af hensyn til miljøet – den vil også forbedre gæsteoplevelsen markant.
”Med håndfrottéklude reducerer vi vores CO2-belastning betragteligt, uden øgede omkostninger, men som hoteldirektør glæder jeg mig over, at de nye klude også giver vores gæster en langt mere behagelig og luksuriøs oplevelse, når de benytter vores toiletfaciliteter. Så hensynet til miljøet og gæsterne går hånd i hånd,” fortæller Kari Brandsgård, der håber, at det nye initiativ kan være med til at tiltrække privatpersoner og virksomheder, der er bevidste om den grønne bundlinje.
- Co2-belastningen på håndfrotté i forhold til papir (3 ark pr. træk) reduceres med 55% i
brugssituationen.
- 100 håndfrottéklude erstatter i deres levetid 60.000-90.000 stykker papir.
- Håndfrotté giver en væsentligt bedre og mere behagelig gæsteoplevelse.
- Håndfrotté er lavet af kasseret frotté fra blandt andet Jørgensens Hotel.
- Håndfrotté er med til at fordoble levetiden på frotté og minimerer de flere tons kasserede tekstiler,
der afbrændes dagligt.
- Løsningen med håndfrotté reducerer hotellets affaldsmængde markant.
- Jørgensens Hotel er det første hotel i Danmark, der er overgået til løsningen med håndfrottéklude.