Historie | Det Lichtenbergske Palæ i Horsens – Jørgensens Hotel
EEF3F6

Hotellets historie

 • Historie Jørgensens hotel
 • Byens hotel
 • Historie Jørgensens hotel
 • E Eyde Og Co. Jørgensens Hotel

Gehrdt de Lichtenberg


Det Lichtenbergske Palæ, som i dag er Jørgensens Hotel, er opført af Horsens' store erhvervsmand Gerhdt de Lichtenberg.

Gehrdt (oprindeligt Hansen) blev i 1697 født ind i en velhavende handelsfamilie og overtog efter endt uddannelse handelshuset i Søndergade 17 fra sin far og farbror.

Herefter antog han moderens navn, Lichtenberg, og blev Gerhdt de Lichtenberg.

Lichtenberg havde stor succes som handelsmand, godsejer, producent og pengeudlåner og ombyggede i 1744 købmandsgården i Horsens til det barokpalæ, som står i dag.

Men det er kun historien i ganske korte træk! Læs meget mere i vores historiefolder nedenfor. 

Succes og rigdom


Lichtenberg udstillede sin succes og rigdom i palæet og indrettede sig med en pragt, der kun sjældent sås i danske købstader. Smukke loftsmalerier, fine skabe, eget kunstkammer, sølv og guldgenstande i hundredvis, et rigt bibliotek og – på Kongens Kammer, i dag Royal Suite – en våbensamling med sjældne pragtvåben.

Festsalen ved siden af blev prydet af en dekorativ stuk, udført med ornamenter i bladguld og Berlinerblå, og i værelserne 102, 103 og 104 findes stuk og malerier intakte og nyrestaurerede.

Kong Frederik V


Der var ingen smalle steder på Danmarks (nu) bredeste gågade og Lichtenberg blev da også beæret med et fint besøg. Således overnattede Frederik V i palæet i 1749 og udnævnte i den forbindelse Lichtenberg til Etatsråd.

Lichtenberg døde i 1764 og efterlod Det Lichtenbergske Palæ til sin enke, Bodil Hofgaard de Lichtenberg, som overlevede ham i 30 år.

Familien foretrak at bo på de store godser, Lichtenberg havde skænket dem, og i 1813 solgte de palæet, som blev omdannet til et gæstgiveri og siden har fungeret som hotel og restaurant.

Læs hele historien her
 • Vinbar Jørgensens hotel

  Vinbar

  Vinbaren byder indenfor med masser af varme, hygge, atmosfære og en cool international vibe. Vinbaren er et populært sted for både overnattende gæster og lokale.

  Læs mere
 • Restaurant Horsens

  Gastronomi

  I Restaurant Eydes serverer vi alt det bedste fra det dansk-franske køkken, tilberedt med kærlighed og af gode råvarer.

  Læs mere
 • Hotelophold Horsens

  Book et ophold

  Riv et par dage ud af kalenderen og tag på et velfortjent ophold. Bo tæt på det hele - uanset om du er til kultur, historie eller shopping.

  Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag besked om tilbud, særlige events og nyheder fra vores boutiquehotel i Horsens

Tilmeld nyhedsbrev