Historie | Det Lichtenbergske Palæ i Horsens – Jørgensens Hotel
EEF3F6

Hotellets historie

 • Historie Jørgensens hotel
 • Byens hotel
 • Historie Jørgensens hotel

Gehrdt de Lichtenberg


Det Lichtenbergske Palæ, som i dag er Jørgensens Hotel, er opført af Horsens histories store erhvervsmand Gerhdt de Lichtenberg.

Gehrdt blev i 1697 født som Hansen ind i en velhavende handelsfamilie og overtog efter endt uddannelse handelshuset i Søndergade 17 fra sin far og farbror. Han antog moderens navn, Lichtenberg og blev Gerhdt de Lichtenberg.

Lichtenberg havde stor succes som handelsmand, godsejer, producent og pengeudlåner og ombyggede i 1744 købmandsgården i Horsens til det barokpalæ, som står i dag.

Succes og rigdom


Lichtenberg udstillede sin succes og rigdom i palæet og indrettede sig med en pragt, der kun sjældent sås i en dansk købstad.
Smukke loftsmalerier, fine skabe, eget kunstkammer, sølv og guldgenstande i hundredvis, et rigt bibliotek og på Kongens Kammer, hvor i dag Royal Suite er, en våbensamling med sjældne pragtvåben.

Festsalen ved siden af blev prydet af en dekorativ stuk, udført med ornamenter i bladguld og Berlinerblå, hvor i dag værelserne 102, 103 og 104 findes med stuk og malerier intakte og nyrestaurerede.

Kong Frederik V


Der var ingen smalle steder på Danmarks nu bredeste gågade. Lichtenberg fik da også fint besøg. Således overnattede Frederik V i palæet i 1749 og udnævnte i den forbindelse Lichtenberg til Etatsråd.

Lichtenberg døde i 1764 og efterlod Det Lichtenbergske Palæ til sin enke, Bodil Hofgaard de Lichtenberg, som overlevede ham i 30 år.

Familien foretrak at bo på de store godser, Lichtenberg havde skænket dem, og i 1813 solgte de palæet, som blev omdannet til et gæstgiveri (kro).

Læs hele historie folderen her
 • Vinbar Jørgensens hotel

  Vinbar

  Vinbaren byder indenfor med masser af varme, hygge, atmosfære og et cool strejf af international vibe. Vinbaren et populært sted for både boende gæster og de lokale.

  Vinbaren
 • Restaurant Horsens

  Gastronomi

  I restauranten serverer vi al det bedste fra det dansk-franske køkken, mens i cafeen findes lette klassiske retter og velsmagende drikkevarer.

  Gastronomi
 • Hotelophold Horsens

  Book et ophold

  Riv et par dage ud af kalenderen og tag på et velfortjent ophold. Bo tæt på det hele - uanset om du er til kultur, historie eller shopping.

  Ophold

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag besked om tilbud, særlige events og nyheder...

Tilmeld nyhedsbrev